نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان میدهد مصرف غذاهای پرچرب میتوانند ضریب هوش را تنها در ۹ روز کاهش دهد.
به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز و به نقل از سیناپرس، شاید تصور این موضوع که تغذیه تاثیری جدی بر ضریب هوشی داشته باشد، برای بیشتر افراد دشوار باشد اما بررسی های انجام شده نشان میدهد عملکرد شناختی پس از مصرف یک رژیم غذایی پرچرب در مدت کمی بیش از یک هفته، حدود ۲۰ درصد کاهش یافت.
طی این مطالعه، محققان به بررسی شرایط موش ها پرداخته و به آنها رژیم غذایی مشابه با غذاهای ناسالم انسانی دادند. بررسی ها نشان داد پس از ۹ روز، نه تنها عملکرد شناختی آنها تحت تأثیر قرار گرفت، بلکه عملکرد فیزیکی آنها نیز ۵۰ درصد کاهش یافت.
به گفته محققان، اثرات کوتاه مدت رژیم غذایی پرچرب شگفت آور است. دکتر اندرو موری، نویسنده اول این مطالعه، درباره موضوع فوق گفت: مطالعه قبلی نشان داده است که رژیم غذایی پرچرب میتواند عملکرد شناختی را در انسان نیز کاهش دهد.
ما متوجه شدیم که موش ها، زمانی که از غذای کم چرب استاندارد خود به رژیم غذایی پرچرب روی آوردند، عملکرد بدنی خود را به طرز شگفت آوری از دست دادند.در ادامه مشخص شد تنها پس از ۹ روز، آنها در مقایسه با موش های دریافت کننده تغذیه عادی، توانستند تنها ۵۰ درصد روی تردمیل بدوند.
دکتر اندرو موری در ادامه توضیحات خود افزود: در یک رژیم غذایی استاندارد، هفت و نیم درصد کالری از چربی حاصل میشود. این یک رژیم غذایی کم چرب است ولی یک رژیم غذایی پرچرب، که در آن ۵۵ درصد کالری از چربی حاصل میشود، به نظر زیاد میرسد، اما در واقع از نظر استانداردهای انسانی فوقالعاده بالا نیست.
به گزارش سیناپرس، نتایج نشان داد که پس از ۹ روز، موشهایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه میکردند، ۲۰ درصد خطاهای بیشتری را هنگام یادگیری مسیریابی در راهروهای پر پیچ و خم مرتکب شدند. آنها همچنین ۵۰ درصد کمتر در حال دویدن بودند. محققان همچنین دریافتند که قلب این موش ها با افزایش تلاش پمپاژ خون در اطراف بدنشان بزرگ شده است.
پروفسور کایران کلارک، یکی از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی در رابطه با مساله فوق گفت: اینها نتایج شگفت انگیزی هستند. یافته های ما نشان میدهد که تغذیه با چربی بالا حتی در دوره های زمانی کوتاه میتواند به طور قابل توجهی بر بیان ژن، متابولیسم و عملکرد فیزیکی تأثیر بگذارد. به نظر میرسد در کمتر از یک هفته، تغییر در رژیم غذایی باعث شده است که قلب موشها کارایی بسیار کمتری داشته باشد.
ما مشتاقانه منتظر نتایج مطالعات مشابه در داوطلبان انسانی هستیم که باید در مورد اثرات کوتاه مدت غذاهای پرچرب بر قلب ما اطلاعات بیشتری به ما بدهد. ما از قبل میدانستیم که برای محافظت از سلامت قلب خود در دراز مدت، باید مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع شده را کاهش دهیم.
شرح کامل این مطالعه در مجله تخصصی FASEB منتشر شده است.
مترجم: ناصر پورقدیمی
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
اخبار و اطلاع رسانی علوم و پژوهش ایران، مجلات و کنفرانس های علمی
پایگاه خبری و اطلاع رسانی علم و پژوهش نیوز
مجوز فعالیت از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تلفن تماس: 09010343510
ایمیل: elmopazhoheshnews@gmail.com
web: elmopazhoheshnews.ir