menusearch
elmopazhoheshnews.ir

چرخه آب‌وهوایی قطب جنوب دچار تغییرات اساسی می‌شود

جستجو
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ | ۷:۵۴:۵۹
۱۴۰۱/۱۱/۲۹ شنبه
(0)
(0)
چرخه آب‌وهوایی قطب جنوب دچار تغییرات اساسی می‌شود
چرخه آب‌وهوایی قطب جنوب دچار تغییرات اساسی می‌شود

سرعت بالای ذوب یخ‌های دریای قطب جنوب باعث ایجاد تغییراتی در چرخه آب‌وهوایی جنوبگان شده است و دانشمندان می‌کوشند با تحقیقات گسترده اثر این تغییرات بر محیط زیست را در‌یابند.

 

به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز و به نقل از خبرگزاری آنا، وسعت یخ‌های دریای قطب جنوب به کمترین میزان نسبت به رکورد ثبت شده در سال گذشته رسیده است. علاوه بر این، طبق گزارشی از مرکز ملی داده برف و یخ ایالات متحده (NSIDC) در ۱۴ فوریه، ذوب شدن یخ‌های قطب جنوب ادامه‌دار است.

ذوب شدن یخ دریا تاثیر مستقیمی بر سطح آن ندارد اما ادامه ذوب شدن یخ‌ها می‌تواند در آینده به چالش بزرگی برای بشر تبدیل شود. قفسه‌های یخی قطب جنوب در امتداد یخچال‌های طبیعی آب شیرین، حلقه می‌زنند. ادامه ذوب این یخچال‌ها با افزایش دمای جهانی طی قرن‌ها منجر به افزایش سطح آب دریا‌ها می‌شود. NSIDC به تازگی اعلام کرده است که بسیاری از سواحل قطب جنوب عاری از یخ است و قفسه‌های یخی در معرض امواج و شرایط گرم‌تر قرار گرفته‌اند. حجم یخ دریای قطب جنوب در این هفته به ۱.۹۱ میلیون کیلومتر مربع کاهش یافته است. این یک رکورد جدید است که از رکورد قبلی ۱.۹۲ میلیون کیلومتر مربع پایین‌تر است.

حرکت انبوه آب که به تنظیم انرژی در سیستم آب و هوای جهان کمک می‌کند به وسیله یخ‌های دریا انجام می‌شود. در واقع، این فرآیند زمانی عمل می‌کند که یخ دریا نمک را از سطح اقیانوس خارج کرده، آب را متراکم‌تر می‌کند و باعث غرق شدن آن می‌شود. همچنین یخ دریا به عنوان سکویی برای چسبیدن منابع غذایی برای حیوانات دریایی عمل می‌کند.

چرخه قطب جنوب در تابستان‌های خیلی گرم و زمستان‌های سرد سالانه تغییرات قابل توجهی را تجربه می‌کند. علاوه بر این، این تغییرات را نمی‌توان فقط به تغییرات آب و هوایی نسبت داد. به گفته NSIDC روند حداقل وسعت قطب جنوب بین سال‌های ۱۹۷۹ تا ۲۰۲۳ نزدیک به صفر بوده است. روند خطی نزولی کنونی در حداقل وسعت قطب جنوب از سال ۱۹۷۹ تا ۲۰۲۳، ۲۴۰۰ کیلومتر مربع در سال یا ۰.۹ درصد در هر دهه است که در حال حاضر از نظر آماری معنادار نیست.

با این وجود دانشمندان تاکید دارند که نرخ بالای ذوب یخ‌های دریای قطب جنوب از سال ۲۰۱۶ باعث نگرانی‌هایی شده که تحقیقات در مورد علل بالقوه آن را حیاتی کرده است. بنابراین، تحقیقات بیشتری در حال انجام است تا روند کاهش یخ‌های دریا و عوامل ایجابی آن بررسی شود. نتایج این تحقیقات می‌تواند به منظور ارائه راهکارهای موثر برای مقابله با ذوب پرشتاب یخ‌های قطبی بر اثر گرمایش جهانی به‌کارگیری شود.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
انتشارات چتر اندیشه
پایگاه خبری علم و پژوهش نیوز
آخرین اخبار