menusearch
elmopazhoheshnews.ir

نقش پررنگ اقتصاد دیجیتال در اقتصاد امروز و آینده جهان

جستجو
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ | ۱۴:۲۰:۱۴
۱۴۰۱/۸/۲۳ دوشنبه
(0)
(0)
نقش پررنگ اقتصاد دیجیتال در اقتصاد امروز و آینده جهان
نقش پررنگ اقتصاد دیجیتال در اقتصاد امروز و آینده جهان

رئیس کمیسیون افتا سازمان نصر تهران معتقد است در شرایطی که اقتصاد دیجیتال نقش بسیار پررنگی در اقتصاد امروز و آینده جهان ایفا می‌کند، ما با آینده‌ای تاریک و مبهم آن در کشور مواجه هستیم.

 

به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز، بهناز آریا، رئیس کمیسیون افتا سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با اشاره به چالش هایی که در هفته های اخیر در استفاده از اینترنت و بسترهای فناوری اطلاعات ایجاد شده، گفت: زمانی که به حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال‌زایی و شکوفایی اقتصاد دیجیتال امید داشتیم، همه کسب و کارهای فناورانه به جای دغدغه تولید دانش و فناوری دست به گریبان مشکلات دسترسی آسان به دانش و بسترها و ابزارهای لازم شده‌اند. مشکلاتی که به ناچار، محرمانگی و صحت اطلاعات در راه رسیدن به دسترسی‌های لازم را قربانی کرده و با استفاده گسترده از فیلتر شکن‌ها، حاصلی جز ناامنی نداشته و نخواهد داشت.

آریا با تاکید بر اینکه به روز رسانی تجهیزات، نرم‌افزار ها و برنامه‌ها برای حفظ امنیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند، افزود: قطع برخی از این دسترسی‌ها، حتی به روزرسانی تجهیزات امنیتی و سپرهای دفاعی زیرساخت ها را که در شرایط تحریم به سخت ترین روشها انجام می‌شد را با چالش مواجه کرده است و این هم به معنی ناامنی بیشتر است.

رئیس کمیسیون افتا بیان کرد: این درحالیست که رخدادهای امنیتی اخیر نشان داد آنچه در سازمان‌ها به عنوان امن‌سازی زیرساخت‌ها و کنترل‌های لازم پیاده‌سازی شده، ناکارآمدی فعالیت‌ها و وجود آسیب‌پذیری‌های فراوان را تایید می‌کنند. رخدادهایی که نشان داد نه تنها اقدامات پیشگیرانه مناسبی در حوزه امنیت اطلاعات انجام نشده است، اقدامات اصلاحی لازم نیز انجام نمی‌شود و احتمال تکرار بروز چنین رخدادهایی همچنان وجود دارد.

 

**آینده اقتصاد دیجیتال غیرقابل پیش‌بینی است

وی ادامه داد: در شرایطی که اقتصاد دیجیتال نقش بسیار پررنگی در اقتصاد امروز و آینده جهان ایفا می‌کند، ما با آینده‌ای تاریک و مبهم آن در کشور مواجهیم چرا که در کنار نبود بسترهای لازم، غیرقابل پیش‌بینی بودن آینده اقتصاد دیجیتال در ایران از جمله دلایل اصلی این ابهام است.

رئیس کمیسیون افتا با تاکید براینکه امنیت ابعاد گسترده‌تری از امنیت اطلاعات دارد، گفت: امنیت اقتصادی، امنیت روانی، امنیت شغلی و ابعاد فراوان دیگری از امنیت برای کسب و کارها و نیروی انسانی لازم و ضروریست تا یک بنگاه اقتصادی، یک کارآفرین، یک کسب و کار بخش خصوصی به حیات خود ادامه دهد. بنابراین یک کسب و کار با تهدیدات فراوانی ورای تهدیدهای مرتبط با امنیت اطلاعات و ریسک‌هایی روبروست که گردش چرخه اقتصاد دیجیتال کشور را ناممکن می‌سازد. حتی تولید محصولات بومی و خوداتکایی نیز در فضای رقابتی باز و سالم و با اعتمادسازی آن‌هم در طی زمان و با برنامه‌ریزی، حمایت و سرمایه‌گذاری مناسب امکان‌پذیر است.

 

**نابودی کسب و کارهای دیجیتال با اعمال محدودیت اینترنت

وی افزود: قطعی‌ها و محدودیت‌های لحظه به لحظه‌ای اینترنت بدون در نظر گرفتن تبعات آن و عدم مشورت کارشناسانه با ذینفعان، اصناف و تشکل‌ها، نوسانات اقتصادی شدید، بستن بسترهایی که به واسطه آن هزاران کسب و کار خرد و کلان در گوشه گوشه ایران در حال انجام فعالیت تجاری بوده‌اند، نتیجه ای جز نابودی بسیاری از کسب و کارها و سونامی مهاجرت نیروی انسانی توانمند نخواهد داشت.

آریا فناوری را جزو جدایی ناپذیر زندگی و معاش روزمره مردم و همچنین کسب و کارهای بزرگ و کوچک و فعالیت‌های تخصصی دانست و ادامه داد: فناوری بدون امنیت در ابعاد مختلف آن بی‌معنی است. فروپاشی اکوسیستم و صنعت فناوری اطلاعات و بازگشت به عقب از مهمترین دغدغه های امروز کسب و کارهای فناورانه و صنایع مبتنی بر فناوری و حتی تک تک افراد جامعه است. بدون شک ادامه شرایط فعلی، ناامنی در تمامی ابعاد یک کسب و کار و آینده‌ای نامطمئن و پرچالش را هم برای کسب‌وکارها هم برای متخصصان حوزه فناوری اطلاعات ترسیم می‌کند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
انتشارات چتر اندیشه
پایگاه خبری علم و پژوهش نیوز
آخرین اخبار