menusearch
elmopazhoheshnews.ir

نقش وب پژوهی در توسعه کشور و کسب و کارها

جستجو
پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ | ۲۰:۴۰:۴۵
۱۴۰۱/۲/۲۱ چهارشنبه
(0)
(0)
نقش وب پژوهی در توسعه کشور و کسب و کارها
نقش وب پژوهی در توسعه کشور و کسب و کارها
معاون پژوهشی و فناوری جهاددانشگاهی گفت: وب و فضای مجازی طی سال‌های گذشته نقش ویژه ای را داشته و تحولات اساسی در ساختارهای بشری و کسب و کارها ایجاد کرده است.
 
به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز، محمد رضا پورعابدی در هشتمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، گفت: با توجه به سرعت تحولات ارتباطات در کشور، هر گونه غفلت در زمینه وب و سیاست گذاری ها همچون هر پدیده دیگری، تبعاتی را به دنبال خواهد داشت و در صورت توجه به آن می‌توان به خوبی از وب بهره ببریم.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا طی دو سال اخیر در کشور، عنوان کرد: بسیاری از تحولاتی را که ما در چشم انتظار آن طی چند سال آینده بودیم، پیش برد و طی چند ماه شاهد بسیاری از این تحولات در زمینه‌های آموزش الکترونیک، اقتصاد الکترونیکی و تعاملات اجتماعی بودیم که توجه به این پیامدها می‌تواند در همه دراین کنفرانس و کنفرانس های مشابه پرداخته شود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه جهاددانشگاهی در مورد نقش جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی که بیشترین خاستگاه آن، پژوهش های کاربردی و توسعه ای است، به خوبی توانست این موضوع را در سال 94 در دانشگاه علم فرهنگ جهاددانشگاهی پرداخته شود. چرا که وب پژوهشی به عنوان یک رشته میان رشته ای و موضوعی که می‌تواند در آینده جای کار زیادی داشته باشد، موردتوجه قرار داد.
پورعابدی در ادامه اظهار کرد: براساس گزارشی که در مرکز اطلاعاتی جهاددانشگاهی تهیه شده است، در هفتمین دوره کنفرانس وب‌پژوهی، موضوعاتی همچون یادگیری ماشین، شبکه های اجتماعی، فناوری‌ بلاک‌چین، اینترنت اشیاء پرداخته شده و از استقبال خوبی از سوی کاربران مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی برخوردار بوده است.
وی تعداد مقالات و بازدید را بیش از 79 هزار و 400 مقاله و بازدید و بیش از 135 هزار دانلود از مقالات مرتبط با کنفرانس طی چهار سال اخیر اعلام کرد و گفت: به طور متوسط از هر مقاله 755 بازدید و 290 دانلود صورت گرفته که این امر نشانگر این است که اهتمام خوبی داشته و کاربران از موضوعات استقبال کرده اند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه جهاددانشگاهی ادامه داد: یکی از فعالیت های اصلی جهاددانشگاهی در حوزه «فناوری اطلاعات و ارتباطات» در زمینه های نرم افزاری و سخت افزاری است و از مهمترین آن هوش مصنوعی مطالعات راهبردی است.
پورعابدی سامانه تجمیع اطلاعات، بهینه سازی شبکه تلفن همراه، سامانه داشبورد هوشمند خبری، سامانه تشخیص سرقت علمی و پیمایش ملی ارزیابی دیجیتال را از فعالیت های انجام شده در جهاددانشگاهی اعلام کرد و افزود: جهاددانشگاهی در حوزه مخابرات و ساخت فرستنده های رادیویی، فعالیت های خوبی انجام داده و این در حالی است که بیش از 90 درصد صدای جمهوری اسلامی از فرستنده هایی است که از جهاددانشگاهی ساخته شده است.
به گفته وی، در حال حاضربیش از 5 هزار استان در کشور که از سیمای جمهوری اسلامی، صدایی دریافت نمی‌کنند، اخیرا یک فرستنده ارزانقیمت با نگهداری بسیار آسان ساخته شده که با سهولت می‌توان در اختیار مردم قرار بگیرد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه جهاددانشگاهی گفت: ساخت آنتن های 8 باندی برای فورجی و فایجی جزو جدیدترین پروژه هایی است که در این حوزه در حال انجام است که جهاددانشگاهی در این زمینه ساختارهای پژوهشی و فناورانه زیادی را در حوزه IT و فناوری اطلاعات و ارتباطات به دنبال دارد.
پورعابدی وب پژوهی را به عنوان موضوعی میان رشته ای اعلام کرد که می‌تواند بر توسعه کشور نقش بسزایی داشته باشد.
در ادامه؛ دبیر هشتمین کنفرانس بین المللی وب‌پژوهی گفت: وب پژوهی ابعاد کامپیوتر و فناوری اطلاعات، اقتصادی، انسانی، حقوقی، روانشناسی و هنری را به دنبال دارد.
محمد جواد شایگان فرد در هشتمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی درباره وب پژوهی گفت: این موضوع شامل اهمیت ویژه فضای مجازی، فقدان پژوهش متمرکز برروی وب در ایران، منطقه و حتی قاره آسیا، طرح ایده«وب پژوهی»از سال 93 در دانشگاه علم و فرهنگ، وب پژوهی به معنای پژوهش ها در همه ابعاد وب، وب پژوهی ابعاد کامپیوتر و فناوری اطلاعات، اقتصادی، انسانی، حقوقی، روانشناسی و هنری است.
وی محورهای وب پژوهی را شامل اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، بازیابی اطلاعات، تحلیل‌رفتار و شخصی‌سازی، تحلیل شبکه های اجتماعی و... اعلام کرد.
دبیر هشتمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی اظهارداشت: دانشگاه‌ها با تعداد بیشترین نویسنده در هشتمین کنفرانس وب پژوهی شامل دانشگاه تهران، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تبریز، دانشگاه شهیدبهشتی، دانشگاه علم و فرهنگ و دانشگاه الزهرا است.
شایگان فرد دانشگاه های خارجی شرکت کننده در هشتمین دوره کنفرانس بین المللی وب پژوهی را از کشورهای کانادا، هند، آمریکا اعلام کرد.
هوش مصنوعی در راستای سیاستگذاری‌ها باشد
همچنین، محمدهادی زاهدی، مدیر کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم گفت در این آیین افتتاحیه گفت: دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان یک دانشگاه کارافرین از ظرفیت و پتانسیل خوبی برخوردار است. این مرکز آموزشی از تمام ظرفیت‌های جهاد استفاده کرده و بنیاد کسب و کار به راه انداخته است.
وی با اشاره به راه‌اندازی نظام "ایده و نیاز" توضیح داد: در این نظام ایده‌ها بر اساس نیاز کشور تعریف می‌شوند.زیرا استفاده از هوش مصنوعی باید در راستای سیاستگذاری و حکمرانی باشد.
مدیر کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم تصریح کرد: برگزاری کنفرانس وب پژوهشی، جایگاه ویژه‌ای دارد؛ چرا که وب پژوهشی و نقش آن در فناوری و توسعه علمی کشور بسیار مشهود است. وب، اشتغال، اقتصاد و فرهنگ، امنیت و مسائل دیگر درهم‌تنیدگی دارند و از نیازهای حکمرانی در جامعه به حساب می‌آیند.
وحید احمدی، رئیس بخش IEEE ایران نیز در این مراسم طی سخنان کوتاهی خاطر نشان کرد: تبادلات علمی به واسطه ارتباطات بین‌المللی رشد چشمگیری دارد. حدود ۵۲ سال از زمان ارتباط شبکه علمی کشور با IEEE می‌گذرد. ارتباطات بین‌المللی می‌تواند تاکیدی بر اهمیت موضوع ارتباط میان صنعت و دانشگاه باشد.
وی ادامه داد: حمایت از مقالات علمی بسیار اهمیت دارد، بنابراین انتظار داریم که در این حوزه سرمایه‌گذاری بیشتری انجام شود.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
انتشارات چتر اندیشه
پایگاه خبری علم و پژوهش نیوز
آخرین اخبار