menusearch
elmopazhoheshnews.ir

درمان نوین برای سکته قلبی ابداع شد

جستجو
پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ | ۲۱:۱۰:۰
۱۴۰۲/۶/۵ یکشنبه
(0)
(0)
درمان نوین برای سکته قلبی ابداع شد
درمان نوین برای سکته قلبی ابداع شد

محققان با استفاده از «نانووزیکول‌»های ساخته شده از فیبروبلاست، درمانی نوین برای سکته قلبی اختراع کرده‌اند.

 

به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز و به نقل از خبرگزاری آنا، سکته قلبی (آنفارکتوس میوکارد) یکی از دلایل اصلی مرگ و میر بزرگسالان در کره جنوبی و یک بیماری مرگبار با نرخ ۳۰ درصد است به‌طوری‌که پنج تا ۱۰ درصد بیماران حتی در صورت انتقال به بیمارستان برای درمان فوت می‌کنند.

تا به امروز تجویز دارو، آنژیوپلاستی از راه پوست و جراحی بای پس شریانی درمان‌های استاندارد بوده‌اند؛ اما اعمال آن‌ها در موارد شدید دشوار است و همه بیماران نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند.

(یون کی) و (جورو لین) «Dr. Yoon Ki Joung and Dr. Juro Lee» از مرکز تحقیقات مواد زیستی در انستیتو علم و فناوری کره جنوبی (KIAST) باهمکاری دو پزشک از دانشگاه کاتولیک کره یک درمان جدید برای سکته قلبی ابداع کرده اند که از نانو وزیکول‌های ساخته شده از فیبروبلاست با آپوپتوز القا شده برای تعدیل پاسخ ایمنی استفاده می‌کند.

فیبروبلاست فراوانترین سلول در بافت همبند است که همه انواع رشته‌های بافت همبند و مواد آلی ماده زمینه‌ای را سنتز می‌کند. آپوپتوز (Apoptosis) یا آپوپتوزیس نیز گونه‌ای از مرگ سلولی یا زوال سلولی طی فرایند مرگ برنامه‌ریزی‌شدهٔ سلول است که در جانداران پرسلولی به وقوع می‌پیوندد.

نتایج پژوهش آن‌ها در نسخه ژوئن نشریه Advanced Functional Materials منتشر شده است.

سکته قلبی یک بیماری ایسکمیک قلبی است که در آن عروق کرونر (رگ‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند) باریک یا مسدود می‌شوند. در نتیجه خون رسانی به عضله قلب ناکافی خواهد بود که این امر باعث کمبود مواد مغذی و اکسیژن در میوکارد و عملکرد ضعیف قلب می‌شود.

سال‌های اخیر نانووزیکول‌های مشتق شده از سلول‌های بنیادی مانند اگزوزوم برای درمان سکته قلبی با تعدیل پاسخ التهابی مورد استفاده قرار گرفته‌اند؛ اما تولید سلول‌های بنیادی در مقادیر زیاد دشوار است و این امر باعث محدود شدن قابلیت کاربرد اقتصادی آن‌ها می‌شود.

تیم محققان امکان درمان آنفارکتوس میوکاردیال با کاهش واکنش التهابی در ماهیچه‌های قلبی را از ظریق نانو درمان مبتنی بر سلول‌های آپوپتوتیک بررسی کردند. این سلول‌ها به دلیل تغییرات بیوشیمیایی در داخشان، ممکن است خود را از بین ببرند. این واکنش با چسباندن پپتید‌های خاص به منطقه آنفارکتوس میوکاردیال ایسکمیک و مواد خاص و چسباندن فاگوسیتوز ماکروفاژ‌ها به سطح فیبروبلاست‌ها انجام شد.

برای این منظور محققان نانووزیکول‌های ضد التهابی توسعه دادند که می‌توان به طور خاص آن‌ها را به میکروفاژ‌ها در منطقه آنفارکتوس میوکاردیال منتقل کرد.

در مطالعات روی حیوانات محققان متوجه شدند نانووزیکول‌ها به طور موثر به منطقه آنفارکتوس میوکاردیال در موش‌ها منتقل شدند و به طور کامل میکروفاژ‌ها را به کار گرفتند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
انتشارات چتر اندیشه
پایگاه خبری علم و پژوهش نیوز
آخرین اخبار