محققان اکنون دریافتهاند که یک آزمایش ساده چشم با کمک «هوش مصنوعی» و بهره بردن از تکنیک «یادگیری خودکار» میتواند راهی مناسب و سریع برای تشخیص بیماریهای قلبی باشد.
به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز، بر اساس تحقیقات سازمان جهانی بهداشت، بیماری قلبی مهمترین علت مرگ و میر در جهان است و سالانه ۱۷ میلیون و نهصد هزار نفر در جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند.
به باور کارشناسان سازمان جهانی بهداشت، تشخیص زودهنگام بیماریهای قلبی که اغلب منجر به حملات قلبی میشود زمانی مناسب و کافی برای درمان در اختیار بیماران قرار میدهد و از همین رو میتواند نقش به سزایی در نجات جان آنها داشته باشد.
محققان اکنون دریافتهاند که یک آزمایش ساده چشم با کمک «هوش مصنوعی» و بهره بردن از تکنیک «یادگیری خودکار» میتواند راهی مناسب و سریع برای تشخیص بیماریهای قلبی باشد.
تحقیقات پیشین در همین زمینه نشان داده بود که چگونه شبکه سیاهرگها و شریانهای شبکیه چشم میتواند نشانههای اولیه بیماری قلبی را آشکار کند.
تحقیقات یاد شده به این موضوع اختصاص داشت که چگونه میتوان با بررسی پهنای رگهای خونی شبکیه، بیماریهای قلبی را پیشبینی کرد؛ با این حال مشخص نبود که آیا این یافتهها به طور یکسان باید برای مردان و زنان مورد بررسی قرار گیرد یا خیر.
محققان دانشگاه سنت جورج در لندن از یک الگوی تحقیقی مبتنی بر هوش مصنوعی برای بررسی دادههای یک پایگاه جمعآوری اطلاعات از بیماران بریتانیایی و اروپایی استفاده کردند تا از این طریق خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در آینده را پیشبینی کنند.
پیش بینی خطر بیماریهای قلبی عروقی
در این تحقیق از یک الگوریتم کاملاً خودکار مجهز به هوش مصنوعی به نام «کوارتز» (یا تجزیه و تحلیل کمیِ توپولوژی و اندازه عروق شبکیه) برای پیشبینی سلامت قلب و عروق و یا مرگ ناشی از بیماریهای قلبی استفاده شده که در تصویربرداری از شبکیه چشم به کار گرفته میشود.
الگوریتم یا خوانش خودکار تصاویر شبیکه که در این تکنیک مورد استفاده قرار گرفته دادههای ذخیره شده از وضعیت شریانها و وریدهای چشمی ۸۸ هزار شهروند ۴۰ تا ۶۹ ساله بریتانیایی را از حیث اندازه پهنا و سطح و نیز میزان انحنا یا خمیدگی مورد بررسی قرار داده تا بدین ترتیب زمینه توسعه یک الگوی پیشبینی برای سکتههای مغزی و حملات قلبی و یا مرگ ناشی از بیماریهای گردش خون فراهم شود.
آنها سپس این مدل را روی تصاویر شبکیه چشم هفت هزار و ۴۱۱ فرد ۴۸ تا ۹۲ ساله که پیشتر از سوی مرکز تحقیقات آینده نگر اروپایی در مورد سرطان مورد آزمایش قرار گرفتهبودند، اعمال کردند.
وضعیت سلامت همه شرکتکنندگان در این تحقیق بهطور متوسط بین ۷ تا ۹سال به صورت دقیق بررسی و پیگیری شد.
در این مدت ۳۲۷ مورد مرگ ناشی از بیماریهای گردش خون در میان ۶۴۱ هزار و ۴۴ شرکتکننده که دادههای آنها در پایگاه اطلاعات زیستی بریتانیا ثبت شده بود به وقوع پیوست.
در همین زمان همچنین ۲۰۱ مورد مرگ ناشی از بیماریهای گردش خون در بین ۵ هزار و ۸۶۲ فردی که اطلاعات آنها در پایگاه دادههای مرکز اروپایی «اپیک-نورفولک» به ثبت رسیده بود، گزارش شد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
اخبار و اطلاع رسانی علوم و پژوهش ایران، مجلات و کنفرانس های علمی
پایگاه خبری و اطلاع رسانی علم و پژوهش نیوز
مجوز فعالیت از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تلفن تماس: 09010343510
ایمیل: elmopazhoheshnews@gmail.com
web: elmopazhoheshnews.ir