گروهی از محققان با همکاری یک پژوهشگر ایرانی نانوذراتی برای مقابله با عفونت های ناشی باکتریهای مقاوم به دارو ابداع کرده اند که برای افراد با سیستم ایمنی ضعیف کارآمد است.
به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز و به نقل از خبرگزاری مهر، تا به امروز احتمال بروز عفونت های مقاوم به باکتری در بیمارستان ها و واحدهای مراقبت های ویژه یکی از نگرانی های اصلی درباره سلامت بیماران سرطان با سیستم ایمنی ضعیف است.
در همین راستا گروهی از محققان با همکاری بهرام صالح پژوهشگر ایرانی از روشی نوین برای مقابله با چنین عفونتی استفاده کردند. آنها ویولاسئین و نانوذرات اکسید آهن ابر پارامغناطیس را در نانوذرات اسیدپلی لاکتیک قرار دادند و برای قابلیت های ضد میکروبی و ضدسرطانی آزمایش کردند.ویولاسئین یک رنگدانه بیس ایندول طبیعی با خواص آنتی بیوتیکی است.
اشباع مغناطیسی نانوذرات بارگذاری شده به اندازه ای کارآمد بود که این سیستم نانو را به یک گزینه نویدبخش برای هدف گیری مغناطیسی تبدیل کردند.
علاوه برآن ویولاسئین آزاد شده از نانوذرات با غلظت ۵۰۰ میکروگرم بر میلیلیتر با موفقیت از رشد ابر میکروب «استافیلوکوکوس اورئوس» مقاوم به« متیسیلین» (نوعی دارو)جلوگیری کرد. اما این روش در مقابل باکتری مقاوم به داروی ای کولای تاثیر نداشت.
در نهایت غلظت ۵۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر این نانوذرات مغناطیسی بارگذاری شده با دارو رشد سلول های سرطلانی گلیوبلاستوما و ملانوم را ۸۰ درصد کاهش داد.
این نتایج نشان میدهد میتوان تحقیقات بیشتری روی ویژگی های ضد باکتری و ضد سرطان آن انجام داد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
اخبار و اطلاع رسانی علوم و پژوهش ایران، مجلات و کنفرانس های علمی
پایگاه خبری و اطلاع رسانی علم و پژوهش نیوز
مجوز فعالیت از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تلفن تماس: 09010343510
ایمیل: elmopazhoheshnews@gmail.com
web: elmopazhoheshnews.ir