یک کلاه ایمنی جدید مجهز به هوش مصنوعی در حالی که وزنی کمتر از ۱.۵ کیلوگرم دارد، میتواند به آتشنشانان قدرت فوقالعادهای بدهد تا ضمن نقشهبرداری سریع از محیط اطراف خود، قربانیان را سریعتر نجات دهند.
به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز، محققان دانشگاه ادینبرو (Edinburgh) یک کلاه ایمنی مجهز به هوش مصنوعی ساختهاند تا به آتش نشانان کمک کند در محیطهای پر از دود به سادگی حرکت کنند و قربانیان را سریعتر نجات دهند.
طبق بیانیه مطبوعاتی که توسط محققان دانشگاه ادینبرو در اسکاتلند منتشر شده است، این تیم با استفاده از حسگرها، دوربینهای حرارتی و فناوریهای رادار، این دستگاه را ایجاد کرده است.
کریس شیائوکسوان لو، مدرس سیستمهای فیزیکی-سایبری در دانشکده انفورماتیک دانشگاه ادینبرو میگوید: آتشنشانها قهرمان هستند. همه این را میدانند. ما میخواهیم آنها توانایی ابرقهرمانی داشته باشند تا در میان دود و در تاریکی به خوبی ببینند و این توانایی آنها را برای یافتن راهحلهای موثر برای جستجو و نجات بهبود میبخشد.
ابزارهای این کلاه هوشمند برای آسانتر کردن حرکت آتشنشانان در مناطق پر از دود، نقشهبرداری از محیط اطراف و نجات افراد نیازمند طراحی شدهاند.
محققان میگویند ما در درازمدت سعی خواهیم کرد کارآمدترین روش ارتباطی بین آتش نشانان حاضر در محل حادثه را با فرماندهان ارشد بیرونی بررسی کنیم تا همه سیستمها کارآمدتر شوند.این تیم تحقیقاتی نمونه اولیه این فناوری را با همکاری سازمان آتش نشانی و نجات اسکاتلند توسعه داده و آزمایش کرده است.
گلن مککفر از فرماندهان آتش نشانی میگوید: تجهیزات ما در مواقعی ممکن است از لحاظ کاری که باید برای جستجو انجام دهیم، محدود کننده باشد. گرما و دود را نیز به آن اضافه کنید؛ بنابراین داشتن تصویر حرارتی از نظر موقعیت مکانی به ما کمک زیادی میکند.
وی افزود: با این دستگاه جدید ما میتوانیم یک اتاق را خیلی بهتر اسکن کنیم و کاری را که تاکنون چند دقیقه به طول میانجامید را ظرف پنج تا ۱۰ ثانیه انجام دهیم؛ بنابراین داشتن این کلاه هوشمند یک تغییر بزرگ است.
تیم سازنده این دستگاه هوشمند مدعی است وزن آن حدود ۱.۳۶۰ کیلوگرم است و از قطعات با قیمت مناسب ساخته شده است به راحتی به کلاه آتش نشانی معمولی متصل میشود.جاه طلبی جدید تیم سازنده این دستگاه، تولید نقشههای سه بعدی از محیط عملیات آتشنشانان است.
محققان میگویند، در حال حاضر ما تمام این مفهوم را آماده کردهایم و در مرحله بعد به دنبال یافتن شرکای صنعتی مناسب هستیم که مایل به همکاری با ما هستند تا این فناوری را به بازار عرضه کنیم و برای آتش نشانان جهان مفید واقع شود.
لو میگوید: جاه طلبی بعدی ما این است که به این کلاه ایمنی توانایی تولید نقشههای سه بعدی را همراه با تعبیه یک نمایشگر بدهیم که آگاهی فضایی بیشتری را برای آتشنشان فراهم کند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
اخبار و اطلاع رسانی علوم و پژوهش ایران، مجلات و کنفرانس های علمی
پایگاه خبری و اطلاع رسانی علم و پژوهش نیوز
مجوز فعالیت از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تلفن تماس: 09010343510
ایمیل: elmopazhoheshnews@gmail.com
web: elmopazhoheshnews.ir