menusearch
elmopazhoheshnews.ir

سوابق تحصیلی فقط شامل نمرات امتحانات نهایی می‌شود

جستجو
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ | ۲:۵۹:۲۴
۱۴۰۱/۷/۱۵ جمعه
(0)
(0)
سوابق تحصیلی فقط شامل نمرات امتحانات نهایی می‌شود
سوابق تحصیلی فقط شامل نمرات امتحانات نهایی می‌شود

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه نمره داخلی دانش‌آموز در مدرسه به عنوان سوابق محسوب نمی‌شود، گفت: همه نمراتی که جزو سوابق تحصیلی محسوب خواهند شد، از مسیر امتحانات نهایی استخراج می‌شوند.

 

به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز و به نقل از ایرنا، بر اساس مصوبه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شده سهم سابقه تحصیلی برای سال تحصیلی ۱۴۰۲ به ۶۰ درصد با تاثیر قطعی می‌رسد. همچنین قرار است این موضوع به پایه‌های دهم و یازدهم هم تسری یابد یعنی در سال ۱۴۰۳ سال یازدهم و در سال ۱۴۰۴ پایه دهم هم به سابقه تحصیلی دانش آموزان با تاثیر۶۰ درصد قطعی اضافه شود، سهم آزمون سراسری کنکور ۴۰ درصد و سهم سابقه تحصیلی ۶۰ درصد با تاثیر قطعی است.
از سوی دیگر آزمون سراسری کنکور دو مرتبه در سال برگزار می‌شود و نتیجه این آزمون سراسری تا ۲ سال و صرفا برای همان گروه آزمایشی معتبر است همچنین یک سری از پذیرش‌ها هم صرفاً از طریق محاسبه سابقه تحصیلی انجام می‌شود بنابراین آرامش دانش آموزان و صیانت از نمره، دغدغه‌ای برای دبیرستانی‌ها است.
در این راستا محمود امانی طهرانی درباره نظارت آموزش و پرورش به نمره‌های سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اظهار کرد: کنکور در کشور ما باید در یک فرآیند مستمر در طول زمان بهبود‌های مرحله‌ای خرد خرد در آن انجام می‌شد، اما این اتفاق نیفتاد و یک انباشتگی مشکلات در این حوزه بوجود آورده است.
وی افزود: با پیشرفت‌های فنی که در ایران و جهان رخ داد، نظام سنجش آموزش کشور باید از سوال‌های تست‌های ۴ جوابی عبور می‌کرد و به بقیه ابزار‌های سنجش شایستگی‌ها و سوالات تشریحی تن می‌داد و از فناوری‌های جدید در این زمینه استفاده می‌کرد.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه سوالات ۴ گزینه‌ای ابزار مناسبی برای سنجش نیستند، ادامه داد: سنجش تمام دروس در یک بازه زمانی کوتاه استرسی برای دانش آموزان ایجاد می‌کند که این استرس برای بسیاری از آن‌ها آسیب‌زاست.
امانی طهرانی ادامه داد: همچنین کنکور تستی ۴جوابی تکنیک پذیر است و کاری که تکنیک پذیرباشد، عدالت ندارد. از سوی دیگر کنکور مبتنی بر سرعت عمل موفق می‌شود و براساس تحقیقات علمی، سرعت عمل افراد ذاتا متفاوت است و این یک بی عدالتی آشکار محسوب می‌شود، یعنی الزاما باهوش‌ترین و توانمندترین دانش آموزان به دلیل سرعت عمل ذهنی کندتر در کنکور موفق نمی‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: براساس مشکلات موجود در کنکور تصمیم بر این شد که امتحانات نهایی تاثیر بیشتری داشته باشد و براین اساس باید امتحانات نهایی معتبرتر و تصحیح‌ها قابل دفاع باشند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش عنوان کرد: تصحیح برگه‌ها در گذشته امری سلیقه‌ای بود، اما امروز با پیشرفت‌های فنی در این زمینه، تصحیح برگه‌های تشریحی با دقتی به اندازه تستی‌ها انجام می‌شود و تمام سوگیری‌ها رفع شده است.
امانی طهرانی افزود: پاسخنامه در شیوه‌های جدید فناوری تصحیح برگه‌های تشریحی، در مبادی امتحانات اسکن می‌شود و هر سوال را یک سری مصحح نگاه می‌کند و به جای پاسخنامه راهنمای کدگذاری پاسخ به مصحح داده می‌شود.
وی عنوان کرد: راهنمای کدگذاری پاسخ‌های صحیح را مشخص می‌کند تا مصحح پاسخ سازگار را انتخاب کند، همچنین در این شیوه پاسخ‌های نادرست و مخدوش مشخص می‌شود.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: بطور مثال اگر پاسخ دانش‌آموز در راهنمای کدگذاری نباشد و مصحح تشخیص به صحت آن می‌دهد، به مرکز آزمون گزارش می‌دهد و نمره دانش‌آموز را ثبت می‌کند. در واقع تصحیح در نقاط گسترده صورت می‌گیرد.

آموزش و پرورش نباید عرصه رقابت شود

امانی طهرانی افزود: کارکرد گزینش و تخصیص به خارج از آموزش و پرورش مربوط می‌شود، براین اساس گفته می‌شود در دانشگاه‌ها تعداد مشخص صندلی وجود دارد و با ملاک‌هایی باید دانش‌آموزان را از یکدیگر جدا کرد، در این صورت باید به سراغ روش‌های عادلانه رفت.
وی درباره نظارت آموزش و پرورش به صحت نمرات دانش‌آموزان گفت: دغدغه شورای سنجش آموزش و پرورش و مجریان نظارت است، همیشه یک جریانی در این زمینه برای مراقبت وجود دارد و بی شک هر چه کار جلو رود، سامان بهتری پیدا می‌کند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش یادآورشد: بخش مشترک همه آزمون‌ها نظارت است، پیش بینی من این است که با پیشرفت فناوری این دغدغه کاهش می‌یابد.
امانی طهرانی با بیان اینکه چهارچوب‌های علمی مدل‌های متفاوتی پیدا می‌کند، اظهار کرد: به مرور زمان سیستم‌های ضد فساد رشد پیدا می‌کند، ما در عمده کار‌ها باید به دنبال این سیستم باشیم.
وی تاکید کرد: همچنین در جریان گزینش و تخصیص کار‌هایی باید انجام شود، که صورت مسئله را بهبود بخشد یعنی آموزش و پرورش نباید عرصه رقابت شود، بلکه باید نقطه‌ای باشد که همه در آن موفق شوند و جدا کردن دانش آموزان اقدام مناسبی نیست.
گفتنی است محسن زارعی رییس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با ایرنا از برگزاری آزمون الکترونیکی در چارچوب مدارس خبر داده بود.
وی درباره تضمین امنیت امتحانات هماهنگ دانش آموزان توضیح داد: آزمون‌های هماهنگ دانش آموزان الکترونیکی برگزار می‌شود و باید بتوانیم از طریق الکترونیکی کردن آزمون‌ها در مرحله ارسال، برگزاری و تصحیح اوراق میزان و احتمال خطا‌های انسانی را تا حد ممکن کاهش دهیم تا صیانت برگزاری آزمون‌ها حفظ شود.
زارعی افزود: مقدمات کار تهیه شده و نقشه راه برای ما روشن است، شیوه تصحیح الکترونیکی اوراق مانند سازمان سنجش در کنکور سراسری برای دانش آموزان انجام می‌شود، مجموعه‌هایی هستند که آزمون‌های تشریحی را هم به صورت الکترونیکی برگزار می‌کنند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر