به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز و به نقل از سیناپرس، این ایده اصلی یک شرکت استارت آپ مکزیکی به نام Greenfluidics بود که پانل های ساختمانی بیوراکتور را با میکروجلبکهای تقویت شده با فناوری نانو تولید کرد. ایده استفاده از مخازن مسطح جلبک در بیرون ساختمان ها یک ایده جدید برای معماری پایدار نیست. در واقع، پیشتر این ایده در سال ۲۰۱۳، برای حداقل ۲۰۰ متر مربع پانلهای پوستی جلبکی استفاده شده بود.
این پانل ها که توسط زیست توده متراکم شده در داخل صفحات سبز رنگ تشکیل شده، چندین هدف را پیش میبرند. آنها جریانی از دی اکسید کربن را میگیرند و آن را از طریق گونه های خاصی از جلبک که دی اکسید کربن و نور خورشید را جذب و فتوسنتز کرده، اکسیژن تازه تولید میکنند.
هرچه نور خورشید بیشتر باشد، جلبک ها سریعتر رشد کرده و به ازای هر ۴۵۰ گرم جلبک حدود ۹۰۰ گرم دی اکسید کربن جذب میکنند.
این پانل ها همچنین گرما را در آب به دام میاندازند که دو هدف را دنبال میکند، اول اینکه با نصب پانل های بیرونی، روی ساختمان سایه انداخته و مصرف انرژی تهویه مطبوع را در تابستان کاهش میدهد. ثانیاً، گرمای به دست آمده را میتوان برداشت کرده و در بخش های دیگر مورد مصرف قرار داد.
به گزارش سیناپرس، زیست توده تولید شده به صورت دوره ای به عنوان یک خمیر پودری فیلتر شده و دوباره به سوخت زیستی قابل احتراق تبدیل میشود که به داخل ساختمان برده شده و در مشعلی که سیستم آب گرم ساختمان را مدیریت میکند، اضافه میشود. بین سوخت زیست توده و گرمای جذب شده از آب در پانل ها، این فن آوری قادر است حدود یک سوم انرژی مورد نیاز خود را برای گرمایش آب را پوشش دهد.
شرکت Greenfluidics مایل است چند تغییر در این فرآیند ایجاد کند. میگل مایورگا (Miguel Mayorga) مدیر عامل این شرکت توضیح داد که چگونه سیستم شرکتش از نانوسیال استفاده میکند. در این سیستم به طور موثر، نانوذرات کربن قابل بازیافت به آب اضافه شده و رسانایی گرمایی آن افزایش مییابد.
این ذرات از یک طرف پانل ها عبور کرده و جذب گرما را بهبود میبخشد، در حالی که جلبک ها در طرف دیگر رشد میکنند. گرما در این حالت مستقیماً از طریق یک ژنراتور ترمو الکتریک به الکتریسیته تبدیل شده و به داخل ساختمان وارد میشود و این امر پانل های جلبکی را بیشتر شبیه به پنلهای خورشیدی سنتی میکند.
به گفته محققان، از نظر اقتصادی این پانل ها هزینه نمای ساختمان را ۱۰ برابر افزایش میدهند. احتمالاً مهم ترین مزیت این فن آوری تولید انرژی و خاصیت خنک کنندگی آنها در مقایسه با پانل های خورشیدی قدیمی است. همچنین این پانل ها جذب کربن و آزادسازی اکسیژن فوق العاده ای دارند که میتوان حتی با وجود قیمت بالا، میتوانند به عنوان گزینه ای مطلوب مورد استفاده قرار گیرند.
مترجم: کاظم فلاحی پناه
منبع: Greenfluidics
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
اخبار و اطلاع رسانی علوم و پژوهش ایران، مجلات و کنفرانس های علمی
پایگاه خبری و اطلاع رسانی علم و پژوهش نیوز
مجوز فعالیت از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تلفن تماس: 09010343510
ایمیل: elmopazhoheshnews@gmail.com
web: elmopazhoheshnews.ir