وقتی صحبت از تحقیق در این عصر و زمانه به میان میآید، هوش مصنوعی مولد بیش از پیش مطرح میشود، حال گوگل میخواهد این شهرت را با یک برنامه جدید با محوریت یک مدل زبانی یادداشتبرداری تغییر دهد.
به گزارش پایگاه علم و پژوهش نیوز و به نقل از خبرگزاری آنا، وقتی صحبت از تحقیق در این عصر و زمانه به میان میآید، هوش مصنوعی مولد بیش از پیش مطرح میشود. گوگل میخواهد این شهرت را با یک برنامه جدید با محوریت یک مدل زبانی یادداشتبرداری به نام «نوتبوک الام» (NotebookLM) تغییر دهد.
نوتبوک الام که پیش از این با نام پروژه «تایلویند» (Tailwind) شناخته میشد، یکی از معدود ابزارهای هوش مصنوعی بود که گوگل در سال ۲۰۲۳ معرفی کرد. این موتور جستوجو شبیه به «چت جیپیتی» (ChatGPT) عمل میکند، اما بدون اینترنت. این شرکت اپلیکیشنی با محوریت مدل زبانی ارائه کرده که میتواند با اسناد حساب «گوگل درایو» (Google Drive) شما کار کند تا مفاهیم اصلی و جزئیات کلیدی را خلاصه کند. این برنامه خلاصههای خودکار و پاسخهای پرسوجو را تولید میکند که تنها با اسنادی که به آن میدهید کار میکند؛ مواردی مانند فایلهای متنی و پیدیاف.
هر چیزی که میخواهید از چتباتهای محبوب بپرسید، میتوانید از نوتبوک الام هم بپرسید، اما در یک زمینه متمرکز و با عملکردهای یادداشتبرداری بهتر. یکی از کارکردهای این برنامه استناد در نقلقولهای هر پاسخ است.
بدیهی است که برای استفاده از این برنامه باید با تعدادی از شرایط و ضوابط موافقت کنید، اما گوگل میگوید که از هیچ دادهای از تعاملات نوتبوک کاربران برای آموزش مدلهای جدید هوش مصنوعی یا به اشتراکگذاری آنها استفاده نخواهد کرد. دادههای کاربران ممکن است به سمت بهبود نوتیفیکیشنها به شکل کنونی پیش برود. همچنین مستقیماً به گوگل بازخورد میدهد.
گوگل در پستی که از ۱۲ جولای در وبلاگ شرکت خود منتشر کرد، خبر از عرضه نوتبوک الام داد. این شرکت هنوز هم یک لیست انتظار دارد تا مردم آن را امتحان کنند. تعداد انگشتشماری از ثبتنام کنندگان از ایالاتمتحده اولین دسترسی به امکانات این ابزار را دریافت خواهند کرد.
مایکروسافت از هوش مصنوعی مولد استفاده کرده است تا به بهرهوری بیشتر «آفیس» (Office) خود کمک کند. این شرکت در ماه مه سال ۲۰۲۳ «مایکروسافت ۳۶۵ کاپیلوت» (Microsoft ۳۶۵ Copilot) را عرضه کرد که علاوه بر نمایش جزئیات معمول، میتواند به کاربران در گرفتن اسناد «ورد» (Word) و تبدیل آنها به جدول و نمودارهای محوری در «اکسل» (Exel)، اسلایدهایی در پاورپوینت و ... کمک کند.
گوگل با سرویسهای بهرهوری خود با ویژگیهایی مانند «اسمارت چیپس» (Smart Chips) و دیدگاههای ویرایش مشارکتی گامهای هوشمندانهای برداشته است. قطعاً منطقی خواهد بود که اهالی «مونتین ویو» (Mountain View) دامنه فعالیت خود را گستردهتر کنند و به دنبال راهحلی قدرتمند باشند که بتواند در کل مجموعه فعالیتهای خود کار کند. بهطور کلی میتوان گفت که گوگل درزمینهٔ هوش مصنوعی کمی از مایکروسافت عقبتر است، بنابراین کار خود را جدیتر دنبال میکند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
اخبار و اطلاع رسانی علوم و پژوهش ایران، مجلات و کنفرانس های علمی
پایگاه خبری و اطلاع رسانی علم و پژوهش نیوز
مجوز فعالیت از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تلفن تماس: 09010343510
ایمیل: elmopazhoheshnews@gmail.com
web: elmopazhoheshnews.ir